Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozbij jajka, oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywno, dodaj do nich cukier i żółtka.
Połącz delikatnie masę jajeczną z mąką i proszkiem do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
Przełóż ciasto na dużą blachę wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia.
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20 minut.
Zsuń ciasto z blachy razem z papierem. Zwiń je w roladę i ostudź.
Rozpuść Galaretkę o smaku wiśniowym WINIARY w szklance gorącej wody. Ostudź ją.
Ubij śmietanę na sztywno, dodaj do niej gęstniejącą galaretkę i wiśnie.
Delikatnie rozwiń roladę i zdejmując papier z ciasta, posmaruj ją masą. Powtórnie zawiń roladę. Pozostaw do zastygnięcia.
Podawaj roladę udekorowaną bitą śmietaną i wiśniami.