Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na niedzielne śniadanie lub świąteczną przekąskę warto przygotować roladę z boczku, nadziewaną mielonym mięsem, pachnącą czosnkiem, majerankiem i Przyprawą WINIARY. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy roladę w plastry i podajemy z Sosem tatarskim WINIARY oraz świeżą bagietką.
Boczek umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, formując prostokąt.
Czosnek oczyść i drobno pokrój.
Mięso natrzyj z obu stron przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY oraz czosnkiem, papryką i majerankiem. Odstaw do lodówki na około 30 minut.
Kajzerkę namocz w mleku, a następnie odciśnij.
Mięso mielone wymieszaj z posiekanym ząbkiem czosnku, bułką, jajkiem i przyprawami do smaku.
Na płacie boczku rozłóż równomiernie farsz, ciasno zroluj i obwiąż bawełnianą nicią.
Roladę przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piecz 70–80 minut. Wyjmij naczynie z mięsem, ostudź.
Pokrój roladę w plastry, ułóż na półmisku i podaj z Sosem tatarskim WINIARY.