Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na pianę, następnie dodać cukier i zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku oraz partami obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę o wymiarach 22 cm x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni.
Gorący biszkopt przełożyć do formy keksowej o wymiarach 21 cm x 8 cm i pozostawić do ostygnięcia.
Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić i dodać borówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć w wgłębienie w biszkopcie. Odstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem homogenizowanym. Tężejący serek wyłożyć na galaretkę. Roladę ponownie odstawić do lodówki do schłodzenia.
Przed podaniem ciasto odwrócić i posypać cukrem pudrem.