Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Seler naciowy obierz i gotuj na parze, aż zrobi się delikatnie miękki.
Rozmrożony szpinak wymieszaj z 1/2 łyżki przyprawy ZIARENKA SMAKU i przesmaż na odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dopraw gałką muszkatołową.
Do lekko przestudzonego szpinaku, dodaj roztrzepane jajko i dokładnie wymieszaj.
Mąkę pszenną, mleko i jajka z dodatkiem pozostałej części przyprawy ZIARENKA SMAKU wymieszaj trzepaczką rózgową tak, aby uzyskać jednolitą masę o gęstości śmietany.
Smaż na rozgrzanym oleju cienkie naleśniki.
Filety z kurczaka pokrój w cienkie, możliwie jak największe plastry, rozklep je delikatnie.
Folię aluminiową posyp suto przyprawą z POMYSŁU NA... i skrop niewielką ilością oleju. Rozłóż ok. 2/3 rozklepanych plastrów kurczaka.
Kurczaka posmaruj bardzo cienką warstwą szpinaku, na nim ułóż na przemian sparzony seler naciowy i rozmrożoną marchewkę młodą.
Na wierzch ułóż pozostałe plastry kurczaka. Na kurczaka połóż naleśniki, na nie pozostały szpinak, a na środek marchewkę. Całość zawiń bardzo ciasno w formie roladek.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez około 15-20 minut.
Roladki podawaj na ciepło jako danie główne z dodatkiem ryżu lub pieczonych ziemniaków oraz jako przekąskę zimną lub ciepłą, z dodatkiem Sosu salsa lub czosnkowo-ziołowego.