Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W wysokiej misce umieść rozmrożony, odciśnięty szpinak. Do szpinaku wlej mleko. Dodaj szczyptę soli, gałkę muszkatołową oraz żółtka. Całość miksuj przy pomocy blendera ręcznego. Jeśli używasz szpinaku mrożonego, najpierw rozmroź go i odsącz z nadmiaru wody. Do zmiksowanej masy szpinakowej dodaj przesianą mąkę i całość jeszcze raz zmiksuj na gładko. Odstaw.
Białka ubij osobno z cukrem na sztywno i na koniec delikatnie wmieszaj je szpatułką w zieloną masę.
Przygotuj dużą blachę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyłóż na całą powierzchnię blaszki. Łopatką powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C. Cienkie ciasto piecz 20 minut do lekkiego zarumienienia brzegów. Po tym czasie wyłącz piekarnik i otwórz lekko drzwiczki na kilka minut. Wyjmij ciasto i zostaw do zupełnego przestudzenia na 20 minut. Możesz je zrolować lekko do wystudzenia.
Rozwiń ciasto zostawiając je na papierze i papierem do dołu. Wystudzone ciasto wysmaruj serkiem śmietankowym wymieszanym z sosem chrzanowym i posiekanym koperkiem. Następnie na serku ułóż obok siebie plastry łososia. Całość posyp mielonym pieprzem.
Zwijaj ciasto w rulon, odklejając równocześnie od papieru. Rób to powoli i ostrożnie. Gotową roladkę wstaw do lodówki na godzinę. Gotową roladę zawiń w ten sam papier i odłóż do lodówki do schłodzenia na 30 minut.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!