Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Roladki z szynki doskonale sprawdzą się w lekkim wielkanocnym menu, ale - ponieważ są bardzo proste w przygotowaniu - nie trzeba wcale specjalnej okazji, aby podać tę pyszną przekąskę. Jej przyrządzenie nie wymaga ani wielu składników, ani specjalnych umiejętności. Mimo to zachwyci połączeniem smaków i konsystencji jej składników. Masa serowa z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY jest delikatna i kremowa. Charakteru dodają jej warzywa - wyraziste marynowane pieczarki i ogórki konserwowe. Gotowe roladki możesz podać na liściach ulubionej sałaty i z dodatkową porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Będą smakować doskonale także z którymś z naszych gotowych zimnych sosów - chrzanowym, czosnkowym czy tatarskim. Wybierz swój ulubiony dodatek!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Żelatynę WINIARY zalej 4 łyżkami zimnej wody i odstaw na około 10 minut.
Pokrój szynkę w plastry i ułóż je w prostokąt (ok 30x40 cm) na folii aluminiowej tak, aby delikatnie nachodziły na siebie.
Pokrój ogórki i pieczarki w drobną kostkę. Do warzyw dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, serek i posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Żelatynę z dodaną wcześniej wodą podgrzej i mieszaj aż do rozpuszczenia. Następnie zdejmij z palnika i połącz z przygotowaną wcześniej masą serową energicznie mieszając.
Gotową masę rozsmaruj na plastrach szynki całość wzdłuż dłuższego boku. Roladę owiń ciasno folią i odstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Schłodzoną roladę wyjmij z folii i pokrój w grube plastry. Możesz podać ją z dodatkową porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY lub wybranym sosem WINIARY - chrzanowym, czosnkowym czy tatarskim.