Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W 1 1/2 szklanki gotowanej wody rozpuścić galaretkę i pozostawić w chłodnym miejscu,aby zastygła.
Masa ciemna: Herbatniki zmielić. Mleko zagotować z cukrem i kakao, do gotującej się masy dodać herbatniki i dobrze wymieszać. Jeszcze ciepłą masą smarować wafle.
Masa kokosowa: Mleko zagotować, dodać wiórki kokosowe, wymieszać i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone mleko z wiórkami kokosowymi.
Na wafel posmarowany ciemną masą nałożyć masę kokosową. Galaretkę pokroić w paski, położyć na brzegu wafla i zwinąć roladę.
Schłodzić w lodówce.