Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku zagotowujemy wodę z łyżką soli. Brokuła dzielimy na różyczki. Do gotującej się wody wkładamy różyczki brokuła i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy i płuczemy zimną wodą. Wykładamy na talerz i rozgniatamy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ser kroimy na mniejsze kawałki.
Piersi z kurczaka płuczemy i osuszamy. Usuwamy kostki ze środka i każdy filet kroimy wzdłuż, tak aby powstały dwa płaty (powinniśmy otrzymać łącznie 8 płatów). Każdy płat lekko rozbijamy i posypujemy przyprawą do kurczaka. Na każdy płat kładziemy łyżkę rozgniecionych brokułów i kawałki sera.
Wszystko dokładnie zwijamy w roladkę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Dokładnie obsmażamy z każdej strony.