Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem mogą pojawić się na Twoim stole nie tylko od święta. Chrupiąca panierka ukrywa prawdziwie niebiańskie nadzienie – słodką paprykę i ser żółty. A wszystko to w towarzystwie fileta z kurczaka. Nie zapomnij o doprawieniu dania Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, by stało się ono jeszcze bardziej aromatyczne.
Każdy filet z kurczaka (podwójny dzielimy na połowę) rozbijamy cieniutko, przyprawiamy Ziarenkami Smaku WINIARY i pieprzem. Z jednego brzegu układamy kilka słupków żółtego sera oraz kilka paseczków papryki.
Zwijamy roladki. Każdą panierujemy w jajku oraz bułce tartej.
Smażymy na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju.
Podajemy gorące. Smacznego.