Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem mogą pojawić się na Twoim stole nie tylko od święta. Chrupiąca panierka ukrywa prawdziwie niebiańskie nadzienie – słodką paprykę i ser żółty. A wszystko to w towarzystwie filetu z kurczaka. Drób ma tę zaletę, że bardzo szybko staje się miękki, dlatego taki obiad przygotujesz znacznie szybciej niż dania z karkówki albo polędwicy. Pierwsze kroki przypominają przepis na kotlety - zaczyna się od dokładnego rozbicia mięsa. Nie zapomnij o doprawieniu go przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, by stało się ono jeszcze bardziej aromatyczne. Ciekawiej robi się w następnym kroku, gdy na cienkim filecie umieszcza się pokrojony ser i paprykę, żeby całość zawinąć w roladki.
Dalszy etap to standardowe panierowanie i smażenie na patelni. Pyszne roladki z kurczaka z papryką i serem nie wymagają dużo czasu. Wystarczy, że mięso z każdej strony się zarumieni, a ser roztopi i zacznie wypływać na zewnątrz. Dobrze sprawdzi się gouda, edam, morski, ale równie dobrze można użyć włoskiej mozzarelli.
Roladki z kurczaka z serem i papryką można zawsze wzbogacić o dodatkowe składniki. Jako nadzienie do roladek będą pasować także pieczarki, suszone pomidory albo odrobina szpinaku. Ciekawym rozwiązaniem będzie także plaster wędzonego boczku jako nadzienie. Warto zobaczyć różne możliwości, ponieważ od dodatków zależeć będzie nie tylko smak, ale również wygląd potrawy. Po przekrojeniu dania już na talerzu ukażą się wszystkie składniki!
Do roladki pasować będzie sos pieczeniowy, pomidorowy albo pieczarkowy.
Przepis jest łatwy i nie wymaga dużo czasu na przygotowanie, a jeśli jeszcze nie pojawił się na Twoim stole, warto go wypróbować! Gdy zasmakuje Twoim bliskim, możesz się nim podzielić także ze znajomymi! Po ponownym odgrzaniu roladki z kurczaka z serem i papryką wciąż będą dobre, z tego powodu nadają się także jako danie obiadowe zabierane do pracy.
Sprawdź inne polecane przepisy:
Zapiekane roladki z papryką
Roladki drobiowe z brokułami i serem
Roladki schabowe z ciecierzycą i słonecznikiem
Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem