Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciecierzycę namoczyć przez noc.
Na drugi dzień gotować ją w wodzie przez ok. 1-1,5 godziny. Odsączyć.
Ciecierzycę, natkę pietruszki, przyprawy i zmiażdżony czosnek zmiksować na papkę. Dodać majonez i ziarna słonecznika. Masa powinna mieć wyrazisty smak, więc można ewentualnie dosypać więcej przypraw.
Schab pokroić na kotlety i cienko rozbić. Smarować je masą z ciecierzycy i zwijać roladki.
Roladki panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej i usmażyć na gorącym oleju. Smażyć dokładnie z każdej strony.
Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Roladki przed podaniem polać sosem.