Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Schab pokrój na 8 kotletów. Rozbij je tłuczkiem.
Na każdy plaster mięsa nałóż ok. pół łyżeczki musztardy francuskiej, rozsmaruj. Ułóż po solidnym plasterku szynki (jeśli są małe lub cienkie, to po dwa!). Zawiń ciasne roladki.
Roladki włóż do rękawa, posyp równomiernie przyprawą dołączoną do "Pomysłu na...", polej dwiema łyżkami oliwy.
Wstaw do gorącego piekarnika i piecz ok. 30-40 minut. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką :)