Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój na 12 porcji.
Każdą porcję owiń w plasterek bekonu, oprósz mąką i smaż na rozgrzanym oleju.
Cebulę pokrój w ósemki, dodaj do mięsa i duś około 5 minut.
Kostkę rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
Mięso i cebulę wyjmij z rondla.
Dodaj mąkę, zasmaż, podlej bulionem.
Włóż roladki z cebulą i duś do miękkości. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.