Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przekrawamy wzdłuż na pół.
Każdy kawałek posypujemy solą morską oraz ziołami prowansalskimi, kładziemy porcję sera feta, pomidor koktajlowy i zwijamy w roladkę.
Na dno naczynia do zapiekania wlewamy koncentrat z przyprawami – pomidorowa Winiary i układamy kolejno roladki.
Wolne przestrzenie pomiędzy roladkami wypełniamy pokrojoną w ćwiartki cebulą, posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i jagodami goji.
Całość posypujemy solą, pieprzem oraz sezamem.
Zapiekamy w piekarniku przez około 50 minut.