Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ser feta kroimy w słupki i zalewamy Dressingiem Winegret WINIARY, odstawiamy na 15 min.
Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plastry, smarujemy oliwą, przyprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką i smażymy na grillu lub patelni grillowej, aż pojawią się na nich brązowe paseczki.
Masło łączymy z przeciśniętym czosnkiem i świeżymi, posiekanymi ziołami, smarujemy kromki chleba i zrumieniamy na grillu.
Nuggetsy warzywne Garden Gourmet również grillujemy, aż będą chrupiące.
W każdy plaster cukinii zawijamy nuggetsy, zamarynowany ser feta, kilka listów bazylii i odsączony z oliwy kawałek suszonego pomidora. Doprawiamy pieprzem i świeżymi ziołami. Skrapiamy dobrą oliwą z pierwszego tłoczenia albo tą, w której marynowały się pomidory. Roladę podajemy na grzance tak, żeby koniec plasterka cukinii znalazł się pod spodem.