Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Indyka potnij na plastry i grubości około 1,5 cm. Każdy plaster cienko rozbij i dopraw szczyptą ziołowych Ziarenek Smaku WINIARY.
Słonecznik upraż na suchej patelni. Odstaw aż ostygnie.
Por potnij w pół krążki, podsmaż na oliwie, aż zmięknie i wciśnij sok z grapefruita. Następnie duś jeszcze 10 min pod przykryciem.
Słonecznik, jajko i masło zmiksuj w blenderze. Przełóż do miski, dodaj pora i wszystko wymieszaj. Dopraw pieprzem do smaku.
Tak przygotowany farsz wyłóż na indyka i zawiń w roladki, zamykając je wykałaczkami.
Smaż na oliwie na złoty kolor.
Podawaj z ulubionym sosem WINIARY.
Ola