Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W piersiach wydrylować małym nożem otwór w poprzek.
Paprykę i ogórka pociąć w grubsze paski na całej długości.
Cebulę pokroić w piórka.
Piersi nadziać warzywami i zatkać otwór białą nitką bądź wykałaczką.
Włożyć do woreczka i wymieszać z przyprawą WINIARY.
Piec około godziny w temperaturze 200 stopni w żaroodpornym naczyniu.
Po upieczeniu nałożyć na każdy filet plaster szynki, a potem sera.
Piec w temperaturze 150 stopni około 20 minut.
Piersi pokroić w grube medaliony.
Podawać z ulubionymi dodatkami.