Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Roladki z kurczakiem i szpinakiem można przyrządzać na różne sposoby. Według przepisu, który proponujemy, naleśniki nadziewamy farszem z kurczaka oraz szpinaku, a następnie pieczemy ze startym żółtym serem. Dobrze przyprawiony szpinak smakuje rewelacyjnie – cebula, czosnek, gałka muszkatołowa i przyprawa Winiary sprawiają, że pozostawia on pozytywne wrażenie. Roladki z kurczaka i szpinaku możesz podać z ziemniakami i dodatkową porcją szpinaku.
Cebulkę obierz i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, następnie zeszklij ją delikatnie na maśle.
Do przeszkolonej cebulki dodaj szpinak, chwilę podsmaż.
Czosnek obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę, wrzuć do szpinaku i podsmaż 2 minuty.
Dopraw przyprawą WINIARY i gałką muszkatołową, zestaw z ognia i ostudź.
Do szpinaku dodaj drobno pokrojone lub zmielone filety ugotowanego kurczaka.
Na naleśniki nakładaj farsz szpinakowo-drobiowy i zwijaj w roladkę.
Przed podaniem roladki podsmaż na patelni na złoty kolor i jeszcze ciepłe posyp serem żółtym.