Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Koperek posiekaj. Paprykę, cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę i wsyp do miski. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, twaróg oraz śmietanę i całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Jajka wbij do miski i roztrzep widelcem do dokładnego połączenia. Dopraw solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię z odrobiną tłuszczu na średniej mocy. Wlej cienką warstwę jajek i smaż, aż omlet się zetnie. Przy pomocy łopatki przewróć na drugą stronę i smaż, aż się lekko zarumieni.
Każdy omlet posmaruj w 2/3 twarożkiem, a następnie delikatnie zwiń w roladkę. Tak przygotowane roladki pokrój na kawałki.
Podawaj polane sosem Jalapeno z posiekanym szczypiorkiem.