Nasz przepis na roladki z tortilli nie ma jednak sobie równych. Tortilla to płaski, okrągły placek rodem z Meksyku, który doskonale sprawdza się, jako baza do rozmaitych dań. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, wypełniona pikantnym, mięsno-warzywnym farszem, ale równie smaczna jest podawana na zimno, w formie apetycznych przekąsek. Można ją dowolnie zwijać, tworząc charakterystyczne zawijańce z tortilli, ale też składać w trójkąty. Rewelacyjnie smakują kanapeczki z tortilli, a także inne przekąski przyrządzane na jej bazie.
Aby przygotować przepyszne tortille na zimno z łososiem, nie trzeba się specjalnie napracować. Zaledwie 20 minut wystarczy, aby przyrządzić tę niezwykle apetyczną przekąskę. Trzeba wiedzieć, że jej wyjątkowy smak to przede wszystkim zasługa harmonijnego połączenia znajdujących się w jej wnętrzu składników. Delikatny w smaku łosoś, kremowy śmietankowy serek, świeże liście szpinaku, kiełki i szczypiorek to niezwykle apetyczna kompozycja smakowa, dzięki której prosty placek tortilli staje się wykwintną przekąską na każdą okazję. Tortilla z łososiem i serkiem to niezwykle prosta w przygotowaniu przekąska. Aby jednak smakowała perfekcyjnie, składniki użyte do jej przyrządzenia powinny być świeże, i jak najlepszej jakości. Placki tortilli warto przygotować samodzielnie, wykorzystując do tego celu najprostszy przepis. Jeśli jednak zależy nam na czasie, z powodzeniem można kupić gotowe pszenne tortille, dostępne niemal w każdym sklepie.
Przyrządzając roladki z tortilli według naszej sprawdzonej receptury, można mieć pewność, że będą rewelacyjnie smakowały i świetnie wyglądały. Używając podanych w przepisie składników, a przede wszystkim stosując się do sposobu ich przyrządzenia, sukces kulinarny mamy gwarantowany. Placki tortilli należy posmarować serkiem śmietankowym i w połowie obłożyć plastrami łososia. Rozsmarować na nich majonez dekoracyjny Winiary i ułożyć zieleninę. Tortillę zwinąć, aby uzyskać ciasną roladkę. Tak przygotowane wrapy z łososiem kroimy na niewielkie kawałki i każdy z nich nabijamy na szpadkę. Podane w takiej praktycznej formie będą niezwykle smaczną i atrakcyjną wizualnie przekąską.