Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę pokrój w paski. Sałatę pokrój w dosyć drobne paski.
Placek tortilli posmaruj majonezem. Na środku ułóż sałatę oraz paprykę, a poniżej – plastry szynki.
Całość zwiń w ciasną roladkę.
Taką roladkę dodatkowo możesz zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godz. do lodówki, aby utrwalić jej formę.
Po tym czasie roladki odwiń i posmaruj majonezem.
Chipsy zgnieć w opakowaniu tak, by otrzymać formę „posypki”. W takiej panierce obtocz roladki.
Pokrój na ok. 2 cm kawałki i podawaj przebite wykałaczką.