Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki, pietruszki, selera (z nacią) i pora (białą część) umyć, wyszorować i umieścić w dużym garnku.
Szalotki i ząbki czosnku obrać, szalotki opalić - przypalić nad ogniem kuchenki gazowej lub palnikiem. Tak przygotowane warzywa dołożyć do garnka.
Do warzyw dorzucić przyprawy.
Całość zalać wodą - tak, aby przykryła ona warzywa. Gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 2 - 2,5 godziny.
W międzyczasie ugotować ulubiony makaron i posiekać natkę pietruszki.
Ugotowany rosół przecedzić, odciskając starannie warzywa.
Marchewki i pietruszki wkroić do rosołu.
Zupę podawać z makaronem, posypaną natką pietruszki.