Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso zalej wodą, dodaj Rosół Drobiowy WINIARY i gotuj około 50 minut.
Mięso wyjmij i pokrój w kostkę.
Por pokrój w krążki, a kalafior podziel na różyczki.
Przecedź wywar, następnie dodaj por, kalafior i mięso. Wszystko gotuj następne 10-15 minut.
Z mąki, jajka i szczypty soli przygotuj ciasto na kluseczki. Do wrzącego rosołu wrzucaj uformowane łyżeczką małe kluseczki, a następnie gotuj 2-3 minuty.
Rosół podawaj z kluseczkami. Udekoruj danie natką pietruszki.