Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule, mięso i pieczarki pokroić w dużą kostkę.
Cebulę udusić w niewielkiej ilości oleju na złocisty kolor. Włożyć kolejno mięso i pieczarki.
Sos ze smażenia rozprowadzić wiśniówką .Dodać jagody jałowca, tymianek oraz sól. Dusić pod przykryciem. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem , dodać jogurt oraz zioła i wymieszać.
Podawać z ryżem.