Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bulion rozpuść w 1l wrzątku.
Wołowinę pokrój w grubą kostkę, dodaj do Bulionu i gotuj 1 godzinę. W tym czasie mocz grzyby, odcedź (wodę zachowaj) i drobno pokrój.
Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę.
Rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim grzyby oraz warzywa.
Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
Pozostałe masło zagnieć z mąką, dodaj do zupy i rozprowadź mieszając.
Dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Przelej do wazy i udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem.