Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyć pierś z kurczaka, osuszyć i delikatnie rozbić. Umieścić mięso w pergaminie, położyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Smażyć z każdej strony ok. 5 minut. Usmażone mięso pokroić w plastry.
Naleśniki: wymieszać mikserem wszystkie składniki, następnie przelać ciasto naleśnikowe do butelki np. po ketchupie. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i wylewać na nią ciasto cienkim strumieniem. Naleśniki smażyć z obu stron do zarumienienia.
Umyć roszponkę i pomidory. Rozłożyć listki na naleśnikach oraz pokrojone pomidory. Następnie pokroić ser w kostkę, cebulę w piórka i razem z plastrami kurczaka ułożyć na roszponce. Polać sosem czosnkowym WINIARY i nakryć sałatkę naleśnikiem.