Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiełbasę wyjmij z flaka i rozgnieć widelcem, posłuży jako farsz.
Ciasto rozwałkuj cienko i wytnij z niego okrągłe placki. Na środku każdego ułóż łyżeczkę farszu z surowej kiełbasy i złóż go na pół i sklej jak pierożek. Następnie każdy pierożek złóż jeszcze raz na pół i połącz jego cienkie końce (tak jak przy sklejaniu uszek).
Tak przygotowane pierożki ułóż w natłuszczonej masłem formie na tartę i posmaruj każdy rozkłóconym jajkiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez ok. 30–40 min.
Po ostudzeniu wyłóż pierożki na półmisek tak, aby stworzyły ozdobną rozetę. Udekoruj listkami ulubionych nowalijek. Podawaj z porcją Sosu chrzanowego WINIARY.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!