Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obraną cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor na oleju roślinnym.
Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera obieramy, myjemy i kroimy w drobną, równą kostkę.
Wrzucamy do garnka i zalewamy zimnym bulionem. Gotujemy 15 minut na średnim ogniu.
Łodygi selera myjemy i kroimy na małe kawałki.
Po 15 minutach dodajemy do zupy razem z pomidorami krojonymi w kawałkach. Gotujemy 10 minut.
Groszek odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Dodajemy do gotującej się zupy razem z soczewicą i usmażoną cebulką.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem czosnkowym oraz odrobiną imbiru.
Tortellini gotujemy w osobnym garnku i przekładamy na sitko .
Kromki chleba kroimy w paski i smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu do momentu aż pojawią się paseczki.
Do miski nakładamy porcję tortellini, nalewamy zupę, posypujemy natką pietruszki i podajemy ze zgrillowanym pieczywem.