Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w kwadraty
Konfitury wymieszać z drobno posiekanymi orzechami.
Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, kwadraty ciasta złożyć w trójkąty i skleić brzegi.
Następnie ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
Ciasteczka po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.
Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut