Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rybę pokrój na mniejsze kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Marchew i seler obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej na patelni niewielką ilość tłuszczu i podsmaż na nim starte warzywa przez około 5 minut.
Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 300ml zimnej wody. Dodaj do usmażonych warzyw, zagotuj i duś jeszcze przez około 1 minutę. Przełóż warzywa na wierzch ryby.
Piecz przez 25 minut (200*C, pieczenie od dołu bez termoobiegu). Wyjmij z piekarnika i poczekaj do ostudzenia. Tak przygotowaną rybę możesz podać na ciepło lub na zimno.