Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryba w święta to tradycyjna konieczność. Bez względu na to, pod jaką postacią zagości na naszych stołach w święta, po prostu musi stanowić jeden z gwoździ wigilijnego programu. Możesz na przykład zdecydować się na rybę po grecku, zupę rybną czy śledzia w oleju, ale także… rybę pod pierzynką serową zapiekaną w Pomyśle na… Rybę pod serową pierzynką z dodatkiem śmietanki i wody. Całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj. Twoi bliscy będą zachwyceni rybą podaną pod serową pierzynką!
Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze 100ml śmietanki 30% i 100ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
W żaroodpornym naczyniu ułóż 400g filetów z całkowicie rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby, a następnie zalej przygotowanym gorącym "POMYSŁEM NA..." i posyp startym serem.
Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu przez 30 minut(200*C, pieczenie góra-dół, bez termoobiegu). Upieczoną rybę odstaw na 5 minut.