Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatna ryba w kremowym, aromatycznym sosie cytrynowo-maślanym to idealne danie na świąteczny stół. Takie danie zaskoczy Twoich bliskich, a Tobie nie sprawi żadnych trudności, bo jego przygotowanie jest proste i szybkie. Nie musisz spędzić wielu godzin w kuchni, żeby zaserwować swoim bliskim prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Ryba w kremowym sosie – od święta i na co dzień
Jeśli szukasz przepisu, który urozmaici świąteczne menu, a jego przygotowanie nie wymaga specjalistycznych, kulinarnych umiejętności – mamy coś w sam raz dla Ciebie. Ryba w sosie cytrynowo-maślanym świetnie sprawdzi się zarówno w czasie świątecznej kolacji, jak i na co dzień, gdy tylko chcesz zjeść coś pysznego na obiad. Usmażona na chrupiąco, panierowana ryba (możesz wybrać np. dorsza lub inną białą rybę) z dodatkiem kremowego sosu na bazie Pomysłu na… WINIARY, masła oraz soku i skórki z cytryny tworzy pyszne, nieco zaskakujące i orzeźwiające połączenie. Całość udekoruj prażonymi płatkami migdałów i posiekanym koperkiem. Przekonaj się, jak szybko o łatwo przygotujesz to danie. Zapewniamy – będzie smacznie!
Płatki migdałów upraż na suchej patelni, aż staną się rumiane.
Rybę dopraw solą oraz pieprzem i opanieruj w mące pszennej. Usmaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem, aż ryba będzie złocista.
Zawartość opakowania Pomysłu na... WINIARY wymieszaj z wodą i wlej na patelnię. Zagotuj, a następnie dodaj śmietankę, sok i skórkę z cytryny oraz sól i pieprz. Całość wymieszaj i raz jeszcze zagotuj. Usmażoną rybę przełóż do sosu i duś ją w nim przez ok. 5 min.
Gotowe danie podawaj posypane koperkiem i płatkami migdałów.