Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rybę umyj i osusz. Obtocz w mące i jajku i usmaż na patelni, aż będzie złocista. Ostaw do na później.
ZALEWA: Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na dwóch łyżkach oleju. Następnie dodaj 4 łyżki cukru, bulion WINIARY oraz przecier pomidorowy. Dodaj wodę, ocet, ziele angielskie oraz listek laurowy i całość zagotuj.
Kawałki usmażonej ryby przełóż do dużych słoików. Uzupełnij gorącą zalewą i dokładnie zakręć.
Możesz słoiki dodatkowo zapasteryzować, podgrzewając ok. 30 min w piekarniku rozgrzanym do 120°C. Jeśli chcesz rybę zjeść szybko wystudź słoiki i przełóż najlepiej na noc do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia.
andrzej