Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryba w sosie szpinakowym to pomysł na obiad dla zabieganych i dla tych, którzy mimo wielu codziennych zadań i obowiązków nie chcą rezygnować ze smacznego jedzenia. Zobacz nasz przepis i ugotuj to danie razem z nami. Sprawdź, jak zrobić taki posiłek dla siebie i swoich bliskich.
Przygotowanie smacznego, aromatycznego obiadu wcale nie musi być czasochłonne i skomplikowane. Ryba z sosem szpinakowym sprawdzi się właśnie wtedy, gdy nie masz czasu na gotowanie. Zacznijmy od sosu – na maśle podsmaż szpinak, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Po kilku minutach dodaj śmietanę i zblenduj sos. Całość jeszcze przez chwilę podgrzewaj. Teraz czas na rybę. Filety zamarynuj chwilę w soku z cytryny i przyprawie MAGGI, a następnie usmaż. Usmażoną rybę możesz przełożyć na talerz i polać ją sosem lub na chwilę włożyć filety do rondelka z kremowym sosem, żeby poszczególne smaki się połączyły. I to wszystko! Ryba w sosie szpinakowym już jest gotowa do podania.
Jeśli szukasz inspiracji na smaczny i szybki obiad, oto ona - ryba w sosie szpinakowym, przepis znajdziesz na stronie WINIARY. Nie przegap go!
Przygotuj sos. W małym rondlu rozpuść masło, podsmaż na nim cebulę, szpinak i czosnek. Gdy wszystko będzie gotowe, zmiksuj razem ze śmietaną i ponownie podgrzewaj przez ok. 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Kawałki ryby zamarynuj w MAGGI i soku z cytryny. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie smaż lub grilluj rybę przez ok. 3 minuty z każdej strony.
Gotową rybę polej sosem i podawaj z ulubionymi dodatkami, np. z ryżem i surówką.