Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zaskakująco pyszne połączenie delikatnej ryby ze słodkimi brzoskwiniami. Przepis jest niezwykły a do tego łatwy w wykonaniu. Rybę obtocz w jajku i bułce, a następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Na patelnię dodaj cebulkę, paprykę, brzoskwinie z puszki i ketchup WINIARY. Całość chwilkę gotuj. Po kilku minutach obiad jest gotowy. Delektuj się wspaniałym połączeniem ryby z brzoskwiniami.
Ryba należy umyć, pokroić na mniejsze kawałki i osuszyć. Następnie obtoczyć ją w jajku i bułce tartej.
Następnie usmażyć na patelni po ok. 3 min z każdej strony.
Cebule pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Następnie dodać paprykę pokrojoną w paski i smażyć razem z cebulą przez 5-7 min.
Zmniejszyć gaz, dodać 50 ml wody, dodać ketchup WINIARY i brzoskwinie. Gotować przez 2-3 min.
Krystyna