Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
Filet pokrój na małe kawałki a marchew i por pokrój w plasterki.
Zagotuj 5 szklanek wody.
Do wody dodaj marchew, pora, kostki bulionowe, ziele angielskie i liść laurowy.
Gotuj 5 minut, dodaj kawałki ryby i gotuj około 20 minut.
Wyjmij z wywaru rybę i warzywa. Wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.
Paprykę pokrój w paski.
Jajko ugotuj na twardo.
W małych miseczkach układaj dekoracyjnie plasterki jajka, groszek, kukurydzę, marchewki, paski papryki, plasterki oliwek, listki natki pietruszki oraz kawałki ryby.
Zalej delikatnie galaretką. Pozostaw do ostygnięcia w lodówce.