Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryż ugotuj wg wskazówek na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem curry oraz 1 łyżki bulionu warzywnego WINIARY.
Warzywa - cukinię i marchewkę pokrój w półplasterki; paprykę pokrój w grubą kostkę, a czosnek i cebulę drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój na małe kawałki.
Wszystkie pokrojone warzywa podduś na oliwie w woku - wpierw pod przykryciem, a jak zmiękną, zdejmij pokrywkę i smaż jeszcze kilka minut.
Dopraw solą, pieprzem, majerankiem i odrobiną curry.
Posiekaj pietruszkę i dodaj do warzyw.
Na sam koniec dodaj ugotowany w curry ryż.
Dodatkowo możesz doprawić odrobiną sosu sojowego ciemnego.