Został Ci ryż z poprzedniego dnia? W takim razie danie z ryżem, kurczakiem i warzywami z dodatkiem Pasty do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY, jest idealne dla Ciebie. Nie tylko pozwoli Ci wykorzystać jedzenie bez marnowania, ale także zapewni niezwykłe doznania smakowe. Dzięki połączeniu mięsa z odpowiednio dobranymi warzywami ten posiłek prawdopodobnie na stałe zagości w Twoim repertuarze kulinarnym. A co najważniejsze, przyrządzisz go w mniej niż kwadrans! Aby przygotować ryż z kurczakiem i warzywami w sosie, będziesz potrzebować marchewki, pora, cebuli dymki, fileta z piersi kurczaka, oleju słonecznikowego, ryżu i wcześniej wspomnianej Pasty do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY. Szczegółowe proporcje poszczególnych składników znajdziesz powyżej.
Przepis na ryż z kurczakiem i warzywami
Jeśli masz już ryż z poprzedniego dnia, doskonale! Wyciągnij go z lodówki i wykorzystaj do stworzenia tego dania. W przeciwnym wypadku zacznij od ugotowania ryżu zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Następnie przejdź do przygotowania warzyw oraz mięsa. Marchewkę dokładnie umyj, obierz ze skórki i pokrój w stosunkowo cienkie plasterki. Pora natomiast posiekaj w krążki, a cebulę — w półplasterki. Jeśli masz ochotę, możesz także na tym etapie przygotować dodatkowe warzywa według własnych preferencji. Fileta z piersi kurczaka opłucz pod bieżącą wodą, osusz, a następnie również pokrój w kostkę. Kolejny krok to rozgrzanie oleju słonecznikowego na patelni. Kiedy osiągnie odpowiednią temperaturę, wrzuć na niego kurczaka i podsmażaj, aż mięso uzyska złoty kolor (przez ok. 4 minuty). Później dodaj wcześniej przygotowane warzywa i całość smaż przez kolejne 4 minuty. Na koniec dołóż ryż oraz Pastę do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY. Tak powstałe danie dokładnie wymieszaj i masz gotowy posiłek!
Ryż z kurczakiem i warzywami na patelnię — tysiące smaków w jednym posiłku
Ryż z kurczakiem i warzywami na patelni to danie, które idealnie sprawdza się solo. Nie musisz dodawać do niego żadnych innych przypraw ani przygotowywać kolejnych dodatków. To pozwoli Ci maksymalnie skrócić czas przygotowania posiłku i jednocześnie sprawić, że na Twoim talerzu pojawi się coś niezwykle pysznego. Na tyle dobrego, że takim ryżem możesz także poczęstować swoich gości. Z pewnością zachwyci ich to aromatyczne połączenie smaków, które kochają zarówno dorośli, jak i maluchy.