Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mleko zagotować ze szklanką wody, dodać ryż, odrobinę soli i ugotować na sypko.
Gorący wymieszać z 2 łyżkami cukru, wyłożyć na talerz, ostudzić. Na ryż wyłożyć dżem.
Śmietanę ubić z resztą cukru i wyłożyć na dżem. Podawać na zimno. Deser można udekorować listkami mięty i prażonymi migdałami.