Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Indyk na obiad? Nie ma nic prostszego! Ryż z indykiem i jajkiem sadzonym z naszego przepisu nie zajmie Ci nawet 3 kwadransów, a przygotujesz pyszny obiad dla dwojga. Aby ryż z piersią indyka i jajkiem sadzonym miał idealny smak, ryż i mięso ugotuj w wodzie z Rosołem drobiowym WINIARY. Danie podawaj z chrupiącym sezamem, marchewką i liśćmi szpinaku, a także Ketchupem WINIARY .
Indyka pokrój w kostkę. Marchewkę obierz i pokrój w zapałki. Odstaw.
Zagotuj 250 ml wody, dodaj Bulion drobiowy WINIARY. Gotuj w bulionie ryż razem z indykiem.
Szpinak przelej wrzątkiem na sitku, dzięki temu zmięknie. Odstaw.
Na suchej patelni podpraż sezam na złoty kolor. Przesyp do miseczki.
Na tej samej patelni rozgrzej olej i usmaż dwa sadzone jajka tak, żeby żółtko było jeszcze płynne.
Ryż z indykiem przełóż do miseczek, ułóż na nim sadzone jajko. Obok jajka ułóż marchewkę i szpinak. Całość posyp sezamem i polej ketchupem chilli.