Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jarmuż to warzywo zyskujące na popularności przez swój specyficzny smak. Sprawdza się jako dodatek do potrawy, a także jako jego baza. Ryż z jarmużem i serem to idealna potrawa dla osób, które nie lubią spęczać wolnego czasu w kuchni, a jednocześnie cenią sobie domowe posiłki. Zobacz, jak połączyć poszczególne składniki z Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, by stworzyć ciekawe i sycące danie.
Jarmuż opłukać i posiekać.
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem ziarenek, pod koniec dodać jarmuż i gotować jeszcze 4 minut.
Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć, dodać ryż i razem smażyć około 5 minut. Doprawić do smaku ziarenkami.
Ser zetrzeć, dodać do dania i wymieszać, przełożyć na talerze.