Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiełbasę podwawelską obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Następnie usmażyć na patelni z dodatkiem oleju.
Do kiełbasy dodać sos sojowy, drobno posiekaną cebulkę, pokrojoną marchewkę oraz wsypać groszek.
Wszystko razem smażyć aż warzywa będą miękkie (można podlać odrobiną wody). Ryż ugotować na sypko.
Pod koniec wsypać ugotowany ryż i wbić jajko. Potrawę wymieszać, a gdy jajko się zetnie posypać posiekaną zieleniną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.