Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Kurczaka kroimy w paseczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Przesmażamy wraz z przyprawami. Kiedy się zarumieni, zalewamy go sosem sojowym. Przesmażamy i podlewamy wodą (około 100 ml) - podduszamy do całkowitego odparowania wody.
Ryż przekładamy do miski. Dodajemy kurczaka w sosie, a następnie dodajemy sałatę. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy na ciepło.