Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Parówki pokrój w grube plastry. Paprykę pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj.
Na patelnię z odrobiną oleju wrzuć parówki i smaż aż zaczną się rumienić. Dodaj cebulę i smaż aż ta zmięknie. Dodaj paprykę i całość wymieszaj. Smaż ok. 5 min, aż papryka zmięknie. Dodaj sos słodko-kwaśny i całość dokładnie wymieszaj. Smaż razem jeszcze ok. 1 min.
Natkę pietruszki posiekaj. Ugotowany ryż wymieszaj z sosem z patelni i natką pietruszki.