Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Pieczarki pokroić w półplasterki. Przygotować wszystkie przyprawy.
Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.
Dodać do tego wszystkie przyprawy. Smażyć razem 1-2 minuty, cały czas mieszając.
Na patelnię wrzucić grzyby i usmażyć je, doprawić do smaku solą ziołową.
Do usmażonych grzybów dodać ugotowany ryż. Wymieszać, chwilę razem podsmażać, co chwilę mieszając.
Do ryżu dodać lekko odsączoną rybę i posiekaną natkę pietruszki.
Chwilę podgrzewać, co chwilę mieszając, aż ryba się zagrzeje. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.