Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryż ugotuj w woreczkach, odsącz i przelej zimną wodą.
Wyjmij z woreczków, dodaj cukier, Cukier wanilinowy oraz śmietankę. Dobrze wymieszaj.
Rozłóż do kubeczków, a następnie wyłóż kopczyki na talerz.
Truskawki oczyść, przekrój na cztery części.
Cukier smaż na rumiano, tak, aby powstał karmel. Dodaj masło, truskawki i 2 łyżki gorącej wody.
Ryż podawaj polany sosem truskawkowym.