Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Opłukany ryż wsypać na wrzące mleko, raz zagotować. Garnek wstawić w drugi większy z wrzącą wodą.Gotować pod przykryciem, aż ryż będzie miękki.
Oddzielić żółtka od białek, żółtka ubić z cukrem i dodać do ryżu, wymieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką.Ułożyć połowę ryżu, na nim jabłka obrane, pokrojone w cienkie plasterki i przesypane cukrem waniliowym.Przykryć resztą ryżu i na wierzchu rozłożyć dobrze ubitą pianę z białek z cukrem.
Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na 30 minut. Podawać na gorąco.
(Brak tytułu)