Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, osączyć, ostudzić.
Filety rozmrożone umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Podsmażyć na połowie oleju razem z posiekaną cebulą.
Następnie dodać rybę, koncentrat, ketchup, wymieszać i dusić przez 4-5 minut. Doprawić do smaku ziarenkami, pieprzem, cukrem i przyprawą maggi.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem.
Zimny ryż wymieszać z 10 dag żółtego sera.
Połowę ryżu włożyć do naczynia, następnie ułożyć farsz, przykryć resztą ryżu, wyrównać.
Z wierzchu posypać pozostałym żółtym serem.
Włożyć do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 30 minut.