Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sakiewki z ciasta francuskiego to jedno z najbardziej uniwersalnych dań, na które możesz się zdecydować w swoim domu. Czemu? Z tego względu, że bez większych problemów podasz je na śniadanie, obiad, kolację czy też w formie zimnej lub ciepłej przekąski. Sakiewki zapakujesz również do pudełka i weźmiesz je ze sobą do biura lub na uczelnię.
Sakiewki z ciasta francuskiego - danie na co dzień oraz na specjalną okazję
Bardzo dużą popularnością cieszą się przede wszystkim sakiewki z ciasta francuskiego na słono, w których mogą się znaleźć przede wszystkim pieczarki oraz szynka. Śmiało możesz też pomyśleć o cebuli czy też innych ulubionych warzywach. Wiele będzie zależało od tego, jaki rozmiar będą mieć Twoje sakiewki i ile konkretnie składników zdołasz w nich pomieścić. Jak widzisz, wszystko musisz sobie dokładnie rozplanować, jeszcze przed przystąpieniem do pracy. Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami są doskonałym daniem na co dzień, ale też na wiele specjalnych okazji. Przydadzą Ci się podczas organizowania uroczystości rodzinnych, domówek oraz wyjątkowych randek. Zasmakują dorosłym, jak i dzieciom, więc czym prędzej zdecyduj się na ich przetestowanie! Sakiewki możesz wykończyć ulubionymi ziołami i przyprawami, wśród których nie powinno zabraknąć czosnku granulowanego, oregano, bazylii i WINIARY przyprawy w płynie MAGGI. Jeśli masz taką ochotę, podawaj je z ulubioną sałatką lub sosem czosnkowym.
Sakiewki z ciasta francuskiego na słono - smak, od którego absolutnie nie można się oderwać
Sakiewki z ciasta francuskiego na słono to skuteczne połączenie wyjątkowego smaku, uniwersalności oraz prostoty i szybkości przygotowania. Całą potrawę przygotujesz w zaledwie kilkadziesiąt minut, a od otrzymanych doznań smakowych nie będziesz mógł się oderwać przez wiele kolejnych dni. Brzmi dobrze? To właśnie z tego powodu warto jak najszybciej przygotować sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami i rozsmakować się w nich w pojedynkę lub też z najbliższymi osobami. Jeśli obawiasz się, że będziesz mieć jakiekolwiek problemy z precyzyjnym uformowaniem sakiewek z ciasta francuskiego, nie musisz się tym martwić! To banalnie prosta czynność, która nie wymaga od Ciebie żadnych specjalistycznych umiejętności. Działaj na spokojnie i zagwarantuj sobie niesamowite wrażenia kulinarne oraz unikalny smak. Od tej pory sakiewki z ciasta francuskiego na stałe zagoszczą na Twoim kuchennym stole i będziesz je przygotowywać przed każdą wizytą rodziny, przyjaciół czy też znajomych z pracy!
Pora umyj, pieczarki oczyść i wszystko drobno pokrój.
Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju i dodaj mięso. Duś ok. 5 minut
Kiełki osącz z zalewy, dodaj do mięsa i warzyw. Duś następne 2 minuty. Farsz dopraw solą, Przyprawą w płynie WINIARY i pieprzem cayenne.
Ciasto pokrój w kwadraty i na każdy z nich nałóż nadzienie.
Białko oddziel od żółtka, posmaruj nim brzegi ciasta i sklejaj w sakiewki.
Żółtko wymieszaj z mlekiem, posmaruj wierzch ciasta.
Piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Podawaj dekoracyjnie związane szczypiorkiem.
Ela