Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie ma nic delikatniejszego niż sałatka lodowa z serem feta, którą możesz wykonać w każdej chwili. Pasuje na drugie śniadanie, do obiadu czy na kolację z dodatkiem grzanek. Sałatę lodową z serem feta możesz dodać do kebaba lub podać latem do grillowanego mięsa. Tyle zastosować a tak niewiele pracy, przekonaj się! :) Wypróbuj także przepis na pyszną sałatkę rzymską!
Warzywa opłukać. Sałatę porwać na kawałki, pomidorki przekrawać na pół, kiełki także opłukać, ogórek obrać i pokroić w półplasterki. Fetę pokroić w kostkę, cebulę czerwoną w cienkie plastry. Dodać kukurydzę i posiekany szczypiorek.
Wymieszać olej (z ziołami) z pieprzem, małą ilością soli i wodą, wcisnąć sok z limonki i tak otrzymanym sosem polać sałatkę.
Wymieszać i wstawić na trochę do lodówki, by smaki się połączyły.