Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatę lodową dokładnie płuczemy - po obcieknięciu rwiemy na mniejsze kawałki, przerzucamy do większej miski.
Pomidory również płuczemy, następnie kroimy w większą kostkę. Rzodkiewkę i ogórka również płuczemy i kroimy w cienkie talarki.
Szalotke obieramy z łupiny, płuczemy i kroimy w talarki. Wszystkie wymienione wyżej składniki dodajemy do sałaty.
Ser feta kupujemy już pokrojony w kosteczkę więc tylko dodajemy do sałaty. Całość delikatnie mieszamy.
Oliwę z oliwek łączymy z sosem włoskim. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Sałatkę ponownie dokładnie mieszamy. Przed podaniem możemy sałatkę schłodzić w lodówce.